Apua myös kaikista heikoimmassa oleville tytöille ja naisille
Palkintosumman saaneen nigeriläisjärjestön turvakotihanke etenee vauhdilla

24.10.2018 20.48
Uutinen

Kansainväliseen tasa-arvopalkintoon 2017 kuuluvan palkintosumman saanut SOS FEVVF -järjestö toteuttaa palkinnon avulla pitkäaikaisen unelmansa ja perustaa turvakodin. Nigerin pääkaupungin Niameyn keskustaan rakennettavan turvakodin rakennustyöt alkoivat lokakuun puolivälissä.

Rakennusmateriaalien toimitukset tontille ovat käynnistyneet ja työmiehet ovat jo aloittaneet tiilien valmistamisen, kertoo SOS FVFF:n johtaja Mariama Moussa Nigeristä sähköpostin välityksellä.

-Tavoitteenamme on, että toivon taloksi kutsumamme turvatalo on valmis avaamaan ovensa alkuvuonna 2019. Aloitamme toiminnan väliaikaistiloissa ennen uuden rakennuksen valmistumista, Mariama Moussa jatkaa.

Suomen hallituksen perustaman kansainvälisen tasa-arvopalkinnon ensimmäinen saaja, liittokansleri Angela Merkel ohjasi palkintoon kuuluvan 150 000 euron palkintosumman järjestön käyttöön.

Pystymme palkintorahan avulla vähentämään sukupuoleen perustuvan väkivallan uhrien kärsimyksiä Niameyssä ja sen lähialueilla, Mariama Moussa sanoo.

Väkivaltaa kokeneet naiset ja tytöt lapsineen voivat turvakodissa majoittua turvallisessa ja kodikkaassa ympäristössä, jossa heille on tarjolla monenlaista ammattiapua. Näin myös uhrien stigmatisoitumisen vaara vähenee, hän jatkaa.

Turvakodissa tulee työskentelemään psykologi, kaksi sosiaalityöntekijää, kaksi kokkia, kaksi siivoojaa, vartija ja autonkuljettaja. Asiakkaille on tarjolla neljä huonetta majoittumiseen, keskustelutila, keittiö ja oma tila lapsille.

Naisiin ja lapsiin kohdistuva henkinen ja seksuaalinen väkivalta on Nigerissä hyvin yleinen ongelma, johon on harvoin tarjolla apua. SOS FVFF auttaa myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevia naisia ja lapsia maan syrjäisimmilläkin alueilla.

Nigerissä oltiin äärimmäisen tyytyväisiä, kun järjestömme työ sai kansainvälistä tunnustusta. Palkinto on innostanut myös kumppaneitamme sitoutumaan ja antamaan tukensa järjestöllemme, Mariama Moussa iloitsee.

Auf Deutsch

En français

Niger
arvot
kehitysyhteistyö
palkinnot
tasa-arvo