Valikko

Pääministeri Marin tapasi YK:n pääsihteeri Guterresin

Valtioneuvoston viestintäosasto 7.3.2020 0.52
Tiedote 119/2020
Pääministeri Marin ja YK:n pääsihteeri Anton Guterres

Pääministeri Sanna Marin ja YK:n pääsihteeri Antonio Guterres tapasivat New Yorkissa YK:n päämajassa perjantaina 6. maaliskuuta. Kahdenvälisessä tapaamisessa he keskustelivat ilmastonmuutoksen torjumisesta ja tasa-arvon edistamisestä. Pääministeri Marin kertoi pääsihteeri Guterresille Suomen pyrkivän vahvistamaan monenkeskistä järjestelmää, jonka kulmakivi YK on, ja hän kiitti Guterresia järjestön uudistamistyössä.

"Kerroin Suomen ottavan kestävän kehityksen edistämisen vakavasti. Aion itse osallistua YK:n kestävän kehityksen korkean tason poliittiseen foorumiin (High Level Political Forum on Sustainable Development) heinäkuussa täällä New Yorkissa, ja esitellä siellä Suomen edistymistä asiassa", sanoo pääministeri Marin.

Pääministeri Marin oli pääpuhuja YK:n yleiskokoussalissa järjestetyssä YK:n naistenjärjestö UN Womenin naistenpäivän tilaisuudessa. Pääministeri muistutti siitä, että vaikka yleiskokoussali on ainoa paikka jossa jokainen maailman maa voi saada äänensä kuuluviin, on tuo ääni vielä liian usein miesten ääni.

"Kerroin puheessani myös siitä, mitä Suomessa on vuosien kuluessa tehty sen eteen, että olemme yksi maailman tasa-arvoisimpia maita. Silti meilläkin on edelleen paljon tehtävää tasa-arvon viemiseksi eteenpäin", toteaa pääministeri Marin.

Naistenpäivän tapahtuman lisäksi myös Suomen YK-edustusto järjesti tasa-arvotilaisuuden, jonka pääministeri avasi.

Tärkeä osa vierailua oli avoin luento Columbian yliopistossa otsikolla “The Climate Neutral Welfare Society: Is it the Model of the Future?”  Hän tapasi myös yliopiston suomalaisia opiskelijoita.

"Emme voi taistella ilmastonmuutosta vastaan ilman kokonaisvaltaista näkemystä kestävästä kehityksestä. Muutoksessa on otettava huomioon ympäristön lisäksi myös taloudelliset ja sosiaaliset näkökulmat", sanoi pääministeri Marin puheessaan yliopistossa.

Lisätietoja: pääministerin kansainvälisten asioiden erityisavustaja Lauri Voionmaa, p. 029 516 0306 ja valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski, p. 040 536 4821, valtioneuvoston kanslia

Sanna Marin
YK
ilmasto
kansainvälinen naistenpäivä
tasa-arvo