SOS FEVVF:s skyddshemsprojekt framskrider med stöd av det internationella jämställdhetspriset
Förbundskansler Merkel besökte Niamey i Niger

29.5.2019 10.00
Nyhet
Mariama Moussa och Angela Merkel

Förbundskansler Angela Merkel, den första mottagaren av den finska regeringens internationella jämställdhetspris, styrde prissumman på 150 000 euro till en nigerisk organisation som försvarar kvinnors och flickors rättigheter.

Civilsamhällesorganisationen SOS FEVVF (SOS Femmes et Enfants Victimes de Violence Familiale, FEVVF) använder medlen för att förverkliga sin långvariga dröm om att grunda ett skyddshem. Förbundskansler Merkel gjorde ett besök i Nigers huvudstad Niamey i början av maj 2019 för att bekanta sig med byggprojektet, som inleddes i stadens centrum i oktober 2018.

”Byggnadsmaterial levereras nu till tomten och arbetarna har börjat tillverka tegel”, rapporterade ledaren för SOS FEVVF Mariama Moussa då från Niger per e-post.

Byggarbetet i huvudstaden Niamey har framskridit väl. På bilderna från maj diskuterar organisationsledaren Mariama Moussa och förbundskansler Angela Merkel på skyddshemmets tomt, där man redan har rest upp byggnadens tegelväggar.

Mariama Moussa ja Angela Merkel

Mariama Moussa ja Angela Merkel

Fotografi: Presse- und Informationsamt der Bundesregierung

I skyddshemmet kommer det att arbeta en psykolog, två socialarbetare, två kockar, två städare, en vakt och en chaufför. Det finns fyra rum där kunderna kan bo, ett diskussionsrum, ett kök och ett eget rum för barnen.

Psykiskt och sexuellt våld mot kvinnor och barn är ett mycket utbrett problem i Niger, och offren får sällan någon hjälp. Civilsamhällesorganisationen SOS FEVFF hjälper också de mest utsatta kvinnorna och barnen i landets avlägsna trakter.

Mariama Moussas videohälsning, hösten 2018

Auf Deutsch

En français

Niger
jämställdhet
jämställdhet
pris
utvecklingssamarbete
värden