YK:n tasa-arvojärjestön pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ngcuka vierailee Suomessa

Ulkoministeriö 10.4.2018 13.47
Tiedote

YK:n tasa-arvojärjestön UN Womenin pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ngcuka vierailee Suomessa 12.–13. huhtikuuta.

Perjantaina 13.huhtikuuta pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ngcuka osallistuu Suomen kolmannen Naiset, rauha ja turvallisuus -toimintaohjelman julkistamistilaisuuteen, joka liittyy YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman 1325 kansalliseen toimeenpanoon. Päätöslauselma koskee naisten asemaa konflikteissa ja rauhan ja turvallisuuden edistämisessä. UN Womenilla on avainrooli sen toimeenpanossa ja koordinaatiossa erityisesti YK-järjestelmässä. Julkistamistilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä osoitteessa https://formin.videosync.fi/launch-of-finlands-national-action-plan-on-women

Vierailunsa aikana pääjohtaja tapaa tasavallan presidentti Sauli Niinistön, ulkoministeri Timo Soinin, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen sekä perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon. Lisäksi pääjohtaja käy järjestyksessä neljännet Suomen ja UN Womenin väliset vuosikeskustelut ulkoministeriössä alivaltiosihteeri Elina Kalkun johdolla.

UN Women on YK-järjestöistä Suomen pääyhteistyökumppaneita ja Suomi kuuluu järjestön merkittävimpiin rahoittajamaihin. Suomi painottaa ulkopolitiikassaan naisten ja tyttöjen oikeuksien ja aseman vahvistamista sekä sukupuolten välisen tasa-arvon edistämistä.

Presidentti Niinistö kuuluu UN Womenin tasa-arvoa edistävän HeForShe-kampanjan vaikuttajaryhmään, joka koostuu valtioiden ja hallitusten päämiehistä sekä yritysten ja yliopistojen johtajista.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. 046 923 4581, Henna Knuuttila, kestävän kehityksen ja ilmastopolitiikan yksikkö, puh. 0295 350 246 (pääjohtajan vierailu) sekä Ann-Sofie Stude, YK- ja yleisten globaaliasioiden yksikkö, puh. 0295 350 639 (toimintaohjelman lanseeraus)

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Annika Saarikko Timo Soini
tasa-arvo